Ostali članci

Fotografija u vrijeme korone - nekoliko ideja za maštovite projekte

Pandemija koju je izazvao COVID-19 uvela je kaos u sve aspekte naših života te gotovo da nema industrije koja nije pogođena. Ako se baviš fotografijom, amaterski ili profesionalno, vjerojatno imaš drastično manje prilika u kojima možeš koristiti svoj omiljeni fotoaparat i izbrusiti svoje vještine.

Izvor: Freepik 

Iako većinu vremena sada provodimo u okruženju svojih domova, i dalje postoji pregršt mogućnosti za fotografske projekte. Ako ti ponestaje motivacije ili inspiracije, možda će ti pomoći naša mala lista zanimljivih projekata kojima se trenutno možeš baviti.

1. Besplatni online tečajevi

Zašto ne iskoristiti prednosti tehnologije i upisati neki od pregršt online tečajeva. Možda želiš naučiti više o fotografiranju općenito ili te zanima neki određeni način fotografiranja kojeg bi volio bolje upoznati - na internetu će se pronaći nešto za svakoga, od besplatnih tečajeva za početnike pa do tečajeva za već iskusne fotografe koji žele dodatno izbrusiti konkretne vještine.

2. Podijeli svoja znanja s drugima

Ako misliš da bi tvoje znanje o fotografiji moglo pomoći drugima, zašto ne bi iskoristio višak slobodnog vremena i pomogao fotografima početnicima da nauče par stvari. YouTube, Instagram i TikTok samo su neke od popularnih platformi koje je jednostavno koristiti, a vrlo su efektan način za doseći velike količine ljudi. Pohvali se svojim uratcima ili opremom, pokreni ili prati fotografske izazove, opcija je pregršt.

3. Okušaj se u novim oblicima fotografije

Canon makro objektiv

Najviše voliš slikati portrete, ali trenutno nemaš puno mogućnosti slikati ljude? Ovo je savršena prilika da se okušaš u makrofotografiji. Makrofotografija je snimanje malih stvari iz velike blizine. U svojem domu sigurno imaš biljke, predmete originalnih tekstura, kućne ljubimce, hranu i druge zanimljivosti koje sigurno izgledaju drugačije iz makro perspektive.

I obrnuto, ako voliš makrofotografiju ili bilo koju drugu vrstu fotografije, iskoristi priliku da proširiš horizonte, poigraš se s drugačijom opremom i stvoriš slike kakve inače ne radiš.

4. Probaj dodatno zaraditi

Pasivan izvor prihoda uvijek je dobra ideja, a stock fotografija odličan je način kako da zahvaljujući svojim vještinama dodatno zaradiš. Ljudi koriste fotografije u pripremi sadržaja, oglašavanju, dizajnu i brojnim drugim prilikama, a budući da im se često ne isplati imati vlastitog fotografa, tu stock photo servisi uskaču u priču.

Ruku na srce, stock fotografije ne prodaju se za mnogo, ali dugoročno ti mogu donijeti solidan džeparac koji možeš uložiti u brušenje svojih fotografskih vještina i nabavku nove opreme.

U kojem god smjeru odlučio krenuti sa svojom vještinom fotografiranja, u web shopu Anigota čeka te stručna ekipa spremna da odgovori na sva tvoja pitanja i pomogne ti u odabiru vrhunske profesionalne fotografske opreme renomiranih proizvođača kako bi svaka tvoja fotografija ispala savršeno.