Ostali članci

Koja je razlika između tinte i tonera?

Nisi siguran trebaš li za svoj printer kupiti toner ili tintu? U nastavku saznaj koji je odabir prikladan za tvoju vrstu printera.

Izvor: Freepik 

Tinta vs. toner

Odabir tinte ili tonera ovisi o tome kakav printer imaš. Naime, tintu koriste tzv. inkjet printeri, dok je toner ključan dio laserskih printera.

Inkjet printeri izbacuju boju na papir u obliku sitnih kapljica pa su zbog toga prikladniji za ispis manje količine dokumenata. Inkjet printeri najpopularnija su vrsta printera jer su cjenovno pristupačniji te ih je jednostavno koristiti i zamijeniti patrone s tintom. Zato ćeš ih naći u kućanstvima i kućnim uredima.

Laserski printer printa iznimno brzo i idealan je izbor za okruženja u kojima se printaju velike količine dokumenata. Koristi lasersku tehnologiju za taljenje praška tonera na stranici kako bi se stvorio ispis, stoga svoj posao radi brzo i učinkovito. Točnije, koristi lasersku zraku za stvaranje slike na bubnju, a zatim električki privlači toner u prahu na papir kako bi preslikao sliku.

Iako su toneri skuplji od tinte, to se često nadoknadi u većem broju ispisa koji laserski printer daje. Njima je malo teže rukovati, stoga je potrebna vještina da bi se toner zamijenio.

Trebamtoner.hr

U internet trgovini trebamtoner.hr pronaći ćeš široku lepezu original i zamjenskih tinti, tonera i bubnjeva za Brother, HP i Canon inkjet i laserske pisače.

Velik izbor na jednome mjestu garantira da ćeš pronaći točno ono što ti treba bez imalo muke. Narudžbe iznad 300 kn dostavit će ti besplatno, stoga možeš odlično opremiti svoj printer i pritom uštedjeti.