Ostali članci

Mali kućanski aparati kojima ćete uštedjeti vrijeme provedeno u kuhinji

Mali kućanski aparati

Volite omastiti brk slasnim jelima, ali njihova priprema uzima vam previše vremena? Srećom, tu je čitav niz malih kućanskih aparata kojima možete značajno uštedjeti na vremenu te ga u kuhinji provesti na način koji vas doista veseli.

1. Mikrovalna pećnica

Rijetka su kućanstva bez mikrovalne pećnice. No, iako puno ljudi ovaj mali kućanski aparat koristi prvenstveno za pripremu kokica, pametnim korištenjem mikrovalna pećnica može znatno smanjiti vrijeme koje provodite u kuhinji.

Ovaj će uređaj vrlo brzo zagrijati, a po potrebi i odmrznuti jelo. A uz malo kreativnosti, u mikrovalnoj pećnici mogu se pripremati i jednostavnija jela.

2. Kuhalo za vodu

Kuhalo za vodu

Ako često konzumirate tople napitke, razmislite o kupovini kuhala za vodu. Kuhalo za vodu još je jedan praktični kućanski aparat, a skraćuje vrijeme vrenja vode.

Ako ste noćna ptica i ujutro vam u što kraćem roku treba kava, kuhalo za vodu je idealno rješenje. Kuhalom za vodu možete skratiti vrijeme kuhanja tjestenine ili riže - zagrijete potrebnu količinu vode u kuhalu, ubacite u lonac zajedno s tjesteninom i dalje kuhate na tradicionalan način.

Kuhalo za vodu gotovo pa da je obavezno za one malo zaboravljive koji stave na štednjak vodu da se zagrije i brzo to smetnu s uma. Većina kuhala za vodu automatski se isključe kada voda zakipi upravo kako ne bi nastala šteta ako zaboravite ili ne stignite isključiti kuhalo.

3. Multipraktik

Multipraktik

Multipraktik je višenamjenski kućanski aparat koji će vam uštedjeti i vrijeme i snagu. Umjesto vas on reže, sjecka, usitnjava, miješa i na druge načine obrađuje hranu.

Ako pripremate bogate salate, umake i variva s puno sastojaka koje je potrebno usitniti, garantiramo da će multipraktik postati vaš novi najbolji prijatelj.

4. Aparat za kavu

Dolce gusto

Ako ne možete zamisliti početak dana bez vruće šalice mirisne kave koja vas iz pospanog zombija pretvara u normalnu odraslu osobu, možda je vrijeme za nabavu aparata za kavu.

Postoji nekoliko vrsti aparata za kavu tako da možete napraviti kavu koja savršeno odgovara vašem ukusu i navikama. Ako pijete toliko kave da vam se čini kako će uskoro zamijeniti krv u vašim žilama, dobro će vam doći aparat za filter kavu. Ako je kava pak užitak kojim se počastite svega jednom dnevno i bitniji vam je okus od rijeke kofeina, aparat za kavu na kapsule lijepo će se snaći u vašoj kuhinji. A za pravi espresso, tu su i espresso aparati. 

Međutim, mnogi će reći da nema boljeg od rituala kuhanja i ispijanja prave turske kave, čak kada to podrazumijeva ustajanje 20 min ranije. I nisu u krivu.

 

Bogatu ponudu kuhinjskih aparata, ali i ostale opreme za vaš dom poput televizora, igraćih konzola, fitness narukvica, digitalnih fotoaparata itd. potražite u Technomag web shopu.