Ostali članci

Najbolji alati za profesionalce i kućne majstore: zašto trebaš izabrati Makita alat

Zahvaljujući kvalitetnom asortimanu i brojnim inovacijama, Makita je jedna od najtraženijih marki alata na tržištu. Osnovana davne 1915. godine, ova japanska tvrtka danas je jednako cijenjena među profesionalcima i DIY majstorima zahvaljujući izdržljivosti, pouzdanosti i tehnološkoj naprednosti široke lepeze alata za profesionalnu i kućnu upotrebu.

Makita alati

Izvor fotografije: majstoralata.hr

U nastavku saznaj zašto su Makita alati toliko cijenjeni te kakve ćeš proizvode pronaći u njihovom asortimanu.

Asortiman Makita alata

Makita se može pohvaliti zaista širokim asortimanom alata za profesionalnu i kućnu upotrebu. Njihova ponuda uključuje alate za građevinarstvo, stolariju i vrtlarstvo, ali i za mnoge druge industrije.

Kada je riječ o alatima za građevinarstvo, tu su alati poput Makita brusilica, bušilica, čekića i rezača koje možeš koristiti na različitim materijalima poput drveta, metala ili betona.

Čekići su dostupni u raznim veličinama i snagama te se mogu koristiti za rušenje i bušenje. Brusilice su izdržljive i pružaju visok stupanj preciznosti, dok asortiman Makita rezača pak uključuje razne vrste pila za korištenje na različitim materijalima kako bi pronašao idealnu baš sa svoju specifičnu potrebu.

Makita nudi i širok asortiman alata za uređenje vanjskih površina poput kosilica, trimera i škara za živicu. Postoji Makita kosilica za baš svaki travnjak, dok su Makita trimeri izdržljivi i jednostavni za korištenje, a škare za živicu su izuzetno precizne.

Uz sve ove alate, Makita nudi i mnoge druge, uključujući alate za zavarivanje, klimatizaciju, i općenito za održavanje objekata. Svi ovi alati su izrađeni s visokim standardima kvalitete i izdržljivosti te su prikladni za teške radne uvjete i dugotrajnu upotrebu.

Sa žicom ili bez?

Makita se posebno ističe visokokvalitetnim akumulatorskim alatima koji su jednostavni za korištenje i pružaju fleksibilnost na gradilištu ili u vrtu, bez potrebe za stalnim izvorom napajanja.

Makita također nudi širok izbor motornih alata za profesionalnu upotrebu u građevinarstvu, poljoprivredi i drugim industrijama. Makita motorni alati su idealni za radove koji zahtijevaju veću snagu i brzinu.  Njihovi benzinski motori pružaju snažan i pouzdan rad, posebno kada je potrebno raditi na mjestima bez pristupa struji.

Neki od najpopularnijih Makita motornih alata su motorne pile, trimeri, kosilice za travu i škare za živicu. Svi ovi alati su izrađeni s visokim standardima kvalitete i izdržljivosti te su prikladni za teške radne uvjete i dugotrajnu upotrebu.

Makita ujedno drži širok raspon dodatne opreme za svoje alate poput svrdla, brusnog papir i reznih ploča što omogućuje još lakše obavljanje različitih zadataka.

Poznate Makita inovacije i tehnologije

Uz vrhunsku kvalitetu i izdržljivost svojih proizvoda, Makita je također poznata po inovacijama u tehnologiji alata.

Primjerice, Makita je jedan od pionira u upotrebi tehnologije bez četkica u svojim akumulatorskim alatima, što je rezultiralo povećanom učinkovitošću i trajnošću baterija. Također, neki od Makitinih alata koriste tehnologiju XPT (eng. Extreme Protection Technology), koja štiti alate od prašine i vlage te AVT tehnologiju ( eng. Anti-Vibration Technology) koja smanjuje vibracije tijekom korištenja alata.

Primjerice, odlučiš li se za kupovinu Makita HR4003C bušaćeg čekića, njegovim korištenjem ćeš se manje umoriti i bit će ti udobnije koristiti ga neko udarni čekić bez te tehnologije.

Briga o okolišu

Na kraju spomenimo i to kako je Makita poznata po svojoj predanosti okolišu te provodi mjere za smanjenje svojeg utjecaja na okoliš. Primjerice, proizvode svoje alate koristeći materijale koji su lakši i manje štetni za okoliš te stvaraju alate koji troše manje energije i smanjuju emisiju stakleničkih plinova.

Makita je također usvojila politiku o održivosti, što uključuje recikliranje baterija i drugih dijelova alata kako bi se smanjio otpad.

Misao za kraj

Makita je jedan od najpriznatijih svjetskih proizvođača alata s dugom tradicijom kvalitete i inovacija. Njihova široka paleta alata poznata je po svojoj izdržljivosti, pouzdanosti i tehnološkoj naprednosti, a pregršt opreme čini ih vrlo fleksibilnima i prilagodljivima različitim radnim zadacima.

Sve to Makita alate čini idealnim izborom za profesionalne i kućne majstore te uistinu zaslužuju svoje mjesto u tvojoj radionici.