nabava.net

Tijelo voli prirodno - i kozmetiku i dodatke prehrani

Jedno od glavnih obilježja vremena u kojemu se nalazimo je sve veća svijest o štetnim učincima mainstream kozmetike i nezdrave hrane. Stoga ne iznenađuje okretanje prirodnoj kozmetici - sve ono što nam treba već se nalazi u prirodi.

Prednosti prirodne kozmetike

U njezinom nazivu pronaći ćeš glavnu prednost prirodne kozmetike - ona je prirodna, odnosno bez sintetičkih spojeva i sastojaka kojima obiluje u klasična preparativna i dekorativna kozmetika.

Konzervansi za duži rok trajanja, umjetni mirisi i umjetna bojila da bi kozmetika izgledala i mirisala privlačnije - u prirodnoj kozmetici nećeš pronaći ništa od tih potencijalno štetnih sastojaka. Zašto je to dobro?

Iako zato ima kraći rok trajanja, prirodni sastojci umanjuju šanse za razvojem alergijskih reakcija, hormonalnih poremećaja, glavobolje ili drugih neugodnih simptoma. Reakcija je, naravno, uvijek moguća jer je ljudski organizam osjetljiv, ali s prirodnom kozmetikom o tome skoro pa da ni ne trebaš razmišljati.

Ne zaboravimo i na okoliš. Mnoštvo prirodne kozmetike u izradi koristi sastojke iz ekološkog uzgoja, nerijetko su i organski, a ujedno se u pravilu radi o manjim proizvodnjama koje ostavljaju drastično manji ugljični otisak. Mnoštvo prirodne kozmetike također je veganska i nije testirana na životinjama.

U zdravom tijelu zdrav duh...

...ljepota dolazi iznutra, i ostale narodne izreke možda zvuče izlizano, ali nikada nisu bile istinitije. Nije važno samo što na svoje tijelo nanosimo izvana, već i što u njega unosimo hranom. 

Zdravom i uravnoteženom prehranom unosimo sve vitamine, minerale i ostave hranjive tvari koje su našem tijelu potrebne za optimalan rad. Međutim, ubrzan način života i određene zdravstvene teškoće traže malu pomoć u obliku dodataka prehrani.

Dodaci prehrani pomažu da svojem tijelu osiguraš dnevne potrebe za vitaminima i mineralima, kao i da osnažiš svoje tijelu u borbi protiv bolesti i svakodnevnog stresa. Određeni dodaci pomažu pri brzoj izgradnji mišića i većoj fizičkoj izdržljivosti, a mnoštvo dodataka odličan su suplement terapiji lijekovima.

Dodatke prehrane za svoje potrebe pronaći ćeš u web shopu Vitalabo, a izuzetno bogat izbor prirodne kozmetike čeka te u web shopu Ecco Verde.