Ostali članci

3D televizori odlaze u povijest

3D tehnologija na malim ekranima sve je bliže tehnološkim muzejima nego kupcima. Pompozno najavljivana, ipak se nije uspjela probiti na tržištu i polako, ali sigurno odlazi u povijest.

3D televizor

CES 2017, najveći sajam potrošačke elektronike, već na početku godine pokazao nam je u kojem će pravcu ići proizvođači, a pravac je očito u suprotnom smjeru od 3D TV-a. Samsung, LG, Panasonic, Sony, svi najveći proizvođači televizora, na ovom sajmu nisu predstavili niti jedan 3D televizor i na taj su način zabili i zadnji čavao u lijes 3D tehnologije (na televizijskim ekranima).

Već su ranije proizvođači počeli s povlačenjem 3D televizora iz svojih serija, o čemu smo pisali i u našem vodiču za kupovinu televizora kada smo vam savjetovali kako se nikako ne isplati platiti više novca za 3D televizor i prognozirali mu neslavni završetak. 

U 2016. godini Samsung nije proizveo niti jedan 3D televizor i sada je očito kako ćete za uživanje u 3D filmovima morati platiti kino ulaznicu, što ste vjerojatno radili makar ste i posjedovali ovu opciju na svome televizoru.

Sigurno se pitate što će se dogoditi s ostalim tehnologijama, hoće li i one završiti kao 3D. Smart televizori očito su naišli na odobravanje publike i sigurni smo kako će se dugo zadržati na tržištu. UHD rezolucija sve nam je bliže, a cijene televizora s tom kvalitetom slike, sve su niže. 

Međutim, i dalje je najveći problem nedostatak sadržaja koji se mogu gledati u tako visokoj rezoluciji. Upravo zato i s time još možete pričekati, a najvažnija stvar koju morate zapamtiti krećete li u kupovinu novog televizora je DVB-T2. Hrvatska će ubrzo prijeći na ovaj sustav emitiranja i ako vaš televizor neće podržavati DVB-T2 standard, naći ćete se u problemu.

 

Povezani proizvodi