nabava.net

iPhone 12 i iPhone 12 Pro - koje su specifikacije i cijena za nadolazeći model?

Kao i svake godine, nekoliko mjeseci prije nego što Apple službeno predstavi najnoviju verziju svojeg popularnog pametnog telefona, sve je prepuno špekulacija i kalkuliranja o tome kakve trendove će postaviti za narednih godinu dana i kojim će specifikacijama opravdati svoju visoku cijenu. Skupili smo najvažnije pretpostavke na jedno mjesto - pročitaj u nastavku.

iphone 12

Ako je vjerovati glasinama, predstavljanje Apple flagshipa ove će godine zbog korone malčice kasniti u odnosu na ranorujanski termin na koji smo inače navikli. Većina se slaže da bi to moglo biti u listopadu, ali nekolicina smatra studeni vjerojatnijim.

Ove godine iPhone 12 navodno dolazi u čak 4 modela:

  • iPhone 12 od 5.4"
  • iPhone 12 Max od 6.1"
  • iPhone 12 Pro od 6.1"
  • iPhone 12 Pro Max od 6.7"

Osim najveće postave do sada, trebao bi biti predstavljen i novi dizajn, super moćni procesor A14 Bionic i 5G povezivost te OLED zaslon na svim modelima. Prema nekim šuškanjima, zasloni na Pro modelima podržavat će osvježavanje od čak 120Hz.

iPhone 12 i 12 Max trebali bi imati 4GB RAM-a, dok druga dva navodno dolaze sa 6GB. Od unutarnje memorije bit će dostupno od 128GB do 512GB, ovisno o modelu. Osim veće memorije, druga dva modela dobit će i jednu dodatnu stražnju kameru i ToF senzor te čelično kućište umjesto aluminijskog.

Špekulira se i o cijenama, a za sada je uvriježeno mišljenje da će za iPhone 12 u Americi cijena iznositi $649, a za 12 Max $749. Model iPhone 12 Pro trebao bi koštati $999, a 12 Pro Max $1.099.