Ostali članci

Parrot Ar.drone 2.0

Helikopteri na daljinski upravljač su za vas obične igračke, ali pravi quad helikopteri su izvan vašeg budžeta? Onda ste konačno došli na svoje. Parrot Ar.drone 2.0 nudi najbolje od oba svijeta, a njime se upravlja - pametnim telefonom.

Parrot Ar.drone 2.0

Parrot Ar.drone 2.0 dolazi bez posebnog daljinskog, pa čak i tipke za uključenje. Njime se u potpunosti upravlja pametnim uređajima, bez obzira radilo se o iOS, Android ili nekom drugom sustavu. Quad ima svoj vlastiti 802.11n WiFi Hotspot na koji se spojite uređajem s besplatnom aplikacijom za upravljanje.

Quad dolazi s funkcijom automatskog polijetanja i slijetanja pritiskom na gumb, a nakon što ga uključite, ostat će lebdjeti na 50 cm dok mu ne zadate upute. 

Na uređaju kojim upravljate quadom prikazuje se slika s quadove kamere. U slučaju pada, quad će se automatski ugasiti. To znači da neće doći do nepotrebnih dodatnih oštećenja uređaja.

Napredak u odnosu na Parrot Ar.drone 1.0

U usporedbi s prethodnom verzijom, Parrot Ar.drone 2.0 dolazi s poboljšanim funkcijama i mogućnostima. Kamera je unaprijeđena na 720p s 30 kadrova po sekundi i širokokutnim objektivom, a također su bolji kontrola i letenje zbog osjetljivijih senzora. 

Quad ima četiri rotora, bežično WiFi upravljanje, može postići brzinu do 18 km/h s dometom do 50 metara. Dolazi sa zaštitnom maskom za let u zatvorenim prostorima i maskom za let vani, a može snimati na USB u letjelici ili na vaš pametni uređaj.

Jedan od nedostataka je vrlo kratko trajanje baterije od samo 12 minuta (i manje ako izvodite akrobacije). No, to je boljka svim takvim uređajima. Da bi se napunila, bateriji je potrebno oko sat i pol. Dostupan je i Ar.Drone 2.0 Power Edition koji dolazi s dvije jače baterije koje zajedno drže do 36 minuta. 

Parrot Ar.drone 2.0 idealan je za početnike koji se tek upoznavaju s quad helikopterima, za igranje igara s virtualnom stvarnosti, ali i za sve koji se žele zabaviti i istraživati svijet na originalan način. Vrlo je intuitivan i jednostavan za korištenje, a cijena mu je prava sitnica - od oko 2000 kuna naviše. 

Povezani proizvodi
DJI Mavic Air dron
8 ponuda
Stavi u listu želja
DJI Mavic Mini Fly More Combo dron
14 ponuda
Stavi u listu želja
DJI Mini 2 Fly More Combo dron
26 ponuda
Stavi u listu želja
DJI Mini 2 dron

DJI Mini 2 dron

od 3.381 kn
11 ponuda
Stavi u listu želja