Ostali članci

Zašto se u svijetu pametnih sprava isplati nositi tradicionalni ručni sat

Dolaskom pametnih satova i mnoštvom opcija koje takvi satovi nude pojavilo se pitanje - hoće li tradicionalni mehanički satovi postati suvišni? Vjerujemo da se to nikada neće dogoditi, a evo i zašto.

ručni sat

Ušli smo u novo desetljeće zatrpani gadgetima i pametnim uređajima kojima smo svake minute u danu spojeni na internet i u direktnom kontaktu sa stotinama ljudi, nezamislivim količinama informacija i pregrštom raznolikog sadržaja.

Pametni satovi pravo su malo čudo tehnologije s kojim nam se čini da je budućnost zaista tu. Međutim, njihova vrijednost, a i učinkovitost, sve više pada kako vrijeme odlazi, a na tržištu se pojavljuju novi, poboljšani modeli. Baterija slabije drži, softver postaje sporiji, sve dok na kraju ne dođe vrijeme da ga zamijeniš novijim modelom.

Kupovina elegantnog i luksuznog ručnog sata neprocjenjivo je iskustvo. Ulaganje u takav sat jednak je kupovini jedinstvenog i dugotrajnog komada nakita vrijednog svake lipe koji uložiš. Trud i vrijeme uloženo u izradu tog malog remek djela garantira da ćeš imati proizvod koji će te služiti ne samo godinama, nego i desetljećima, a ne čudi da se luksuzni satovi ostavljaju u nasljeđe i s vremenom dobivaju na vrijednosti.

Tradicionalni sat je kao dobro vino - što je stariji, to je bolji. Dobrom brigom, sat će trajati desetljećima i skupiti neprocjenjivu emocionalnu vrijednost te će te podsjećati na lijepe trenutke i drage osobe.

Ručni sat ne zahtijeva punjenje, instalaciju aplikacija niti ažuriranje softvera. Sve što nudi pametni sat možeš pronaći na svojem pametnom telefonu te, osim praćenja trendova i dobivanja najvažnijih informacija u par sekundi, pametni sat je ustvari suvišan. Trendovi i stilovi svake se godine mijenjaju, ali bezvremenska ljepota i praktičnost tradicionalnih mehaničkih satova ostaje nezamjenjiva. 

Pametni satovi i ručni satovi namijenjeni su drugačijim ljudima s drugačijim potrebama, ukusima i navikama. Stoga je suvišno govoriti o tome koji je bolji, jer svaki ima svoje prednosti i nedostatke, ovisno o tome što ti od sata treba. A to ujedno znači da jedna vrsta sata neće istisnuti drugog iz upotrebe, te će kvalitetni ručni satovi uvijek biti u modi.

Ručni sat koji će u potpunosti odgovarati tvojem stilu i navikama pronađi u web shopu Watch-A-Porter. Da se radi o trgovcu kojemu možeš vjerovati, svjedoči Shopper’s mind nagrada "Web trgovac godine" u kategoriji Fashion & Accessories za 2019. godinu.