nabava.net

10 Google Chrome ekstenzija koje vrijedi isprobati

Postoje Google Chrome ekstenzije gotovo za sve, a mi smo izdvojili 10-ak besplatnih koji bi vam se mogle posebno svidjeti.

1. Stay Focusd

Google Chrome ekstenzija | Stay Focusd

Želite se koncentrirati na posao ili učenje, ali Facebook vam stalno odvraća pozornost? Stay Focusd ekstenzija riješit će sve vaše probleme.

Ekstenzija radi tako da, nakon što potrošite dozvoljenu količinu vremena, blokira pristup odabranim stranicama na vrijeme koje joj zadate.

Ekstenzija omogućava da blokirate cijele stranice, pojedine subdomene, pa čak i konkretan sadržaj unutar same stranice kao što su video zapisi, igrice i drugo zabranjeno voće, barem dok radite.

2. Tab Wrangler

Sigurno ste bili u situaciji da ste u svojem internet pregledniku otvorili previše tabova i slučajno ugasili baš onog koji vam je najviše trebao.

Tab Wrangler ekstenzija automatski zatvara one tabove koji duže vrijeme stoje nekorišteni. One tabove koje ne želite ugasiti iako ih ne koristite možete posebno označiti.

Ako slučajno zatvorite tab koji vam treba, u Tab Wrangleru pronaći ćete popis svih tabova koje ste imali i koje imate otvorene.

3. Mighty Text

Google Chrome ekstenzija Mighty Text

Ako ste uz WhatsApp i ostale aplikacije za instant poruke i dalje fan tradicionalnih SMS poruka, imamo nešto za vas.

Uz Mighty Text ekstenziju možete na desktopu u potpunosti besplatno primati i slati SMS i MMS poruke sa svojeg Android pametnog telefona.

Možete narediti i automatsko slanje poruka, a ekstenzija će vas čak upozoriti i kada je baterija na vašem telefonu niska kako biste ga na vrijeme stavili puniti. 

4. Turn off the lights

Google Chrome ekstenzija Turn off the lights

Ne, ne pričamo o pomalo zaboravljenoj pjesmi Nelly Furtado, već o Google Chrome ekstenziji koja će u potpunosti promijeniti način na koji gledate video zapise na webu.

Kao što i samo ime predlaže, pritiskom na gumb Turn off the lights ekstenziju zamračit će se ekran, a fokus će biti na videu koji gledate.

Gledanje filmića o mačkama na YouTubeu sada će postati još zanimljivije.

5. Ad block plus

Google Chrome ekstenzija Ad Block Plus

Turn off the lights ekstenzija definitivno čini gledanje YouTube videa ugodnijim, ali jedno ne može napraviti - riješiti se onih napornih reklama koje se prikazuju skoro prije svakog videa.

Srećom, tu je Ad Block Plus ekstenzija koja sprječava prikazivanje oglasa dok surfate netom, uključujući i one na YouTubeu, Facebooku i svim ostalim stranicama. 

Vjerujte, pretraživanje interneta bez da vam sa svih strana pokušavaju nešto prodati posve je drugačije iskustvo, pa stoga i ne čudi da je ovo jedna od najpopularnijih Google Chrome ekstenzija.

6. Hover Zoom

Google Chrome ekstenzija Hover Zoom

Svakako među najiritantnije stvari na internetu ulaze i galerije slika kojima treba sto godina da se učitaju.

Tu uskače Hover Zoom ekstenzija koja će ikonu slike povećati na cijeli ekran kada mišem pređete preko nje. 

Dakle, više nema gubljenja vremena na klikanju i učitavanju slika te sporog pretraživanja galerija. Ekstenzija ne radi na svim stranicama, ali je bez problema možete koristiti na popularnim stranicama kao što su Facebook, Amazon, Google, YouTube itd. 

7. HTTPS everywhere

Google Chrome ekstenzija HTTPS everywhere

Ako često koristite internet trgovinu, razumijete važnost HTTPS protokola za zaštitu podataka. 

HTTPS everywhere ekstenzija kriptira većinu stranica tako da možete zaštićeno izmjenjivati podatke. 

Međutim, uzmite u obzir da je ova ekstenzija za Google Chrome još uvijek u beta verziji te su moguće manje nepravilnosti u njezinom radu.

8. Panic Button

Google Chrome ekstenzija Panic Button

Panic Button ekstenzija je koristan mali gumb koji će u jednom kliku sakriti sve tabove koje imate otvorene. Ponovnim klikom svi će se tabovi ponovno pojaviti kakvi su bili prije sakrivanja.

Ako na poslu visite na fejsu i u ured uleti vaš šef, Panic Button je idealno rješenje.

Također postoji i mogućnost zaštite lozinkom, a to znači da nitko neće moći otkriti vaše tabove ako niste prisutni.

9. Pocket

Google Chrome ekstenzija Pocket

Imate toliko stranica među bookmarsima, da vam za njih trebaju posebni bookmarksi? Upoznajte Pocket.

U ovaj mali džep možete spremiti sve linkove i stranice koje vas zanimaju, a potom ih možete grupirati u foldere kako biste se među njima lakše snašli.

Linkovi su dostupni i offline, a Pocket se može koristiti i na više platformi što omogućuje potpunu povezanost i dostupnost željenog sadržaja.

10. Last pass

Google Chrome ekstenzija Last Pass

Prosječni korisnik ima oko pet računa na društvenim mrežama. Možete li iz prve pogoditi sve svoje lozinke? Vjerojatno ne. 

Last pass ekstenzija djeluje tako da upamti sve vaše lozinke za različite stranice i račune i koristi ih za sigurno ulogiravanje na te stranice. Na vama je da zapamtite samo jednu lozinu - onu za Last pass.

Last pass će vas upozoriti ako vaše lozinke nisu dovoljno snažne, a postoji mogućnost dodavanja broja vaše kreditne kartice kako biste što brže i lakše obavili internet kupnju.