nabava.net

5 razloga zašto trebaš kupiti orbitrek

Hladnije vrijeme se približava i vrijeme je da vježbanje preselimo u zatvorene prostorije. Mnogima je teretana preskupa ili pretjerana, ali zato bi orbitrek ili eliptični trenažer mogao biti pravi izbor za rekreativne vježbače. Ako si još uvijek u nedoumici, donosimo ti 5 razloga zašto je orbitrek pravi izbor.

Tri vrste orbitreka

1. Vježbaš cijelo tijelo

Jedna od većih grešaka koje možeš napraviti tijekom vježbanja je vježbati samo jedan dio tijela. Znaš ono, kad ti dečki iz teretane u ramenima ne stanu u kadar, dok na noge bez problema navlače XS traperice. Gotovo smo sigurni da njima zdravlje nije na prvom mjestu, ali vjerujemo kako su tvoje namjere ipak nešto drugačije.

Orbitrek baš tu pokazuje jednu od svojih većih snaga. S njim vježbaš cijelo tijelo, bez opterećenja na samo jedan dio. Time proširuješ opseg vježbi, a ujedno i štitiš tijelo od mogućih ozljeda koje su česte upravo kod rekreativaca.

Orbitrek posebno blago djeluje na zglobove, a stalnim pokretima i ruku i nogu pokreće gotovo sve mišiće što dovodi do ravnomjerne zategnutosti cijelog tijela. Zbog ovih se razloga orbitrek preporuča onima koji tek ulaze u svijet vježbanja. Vjerojatnost za ozljedu je stvarno minimalna, ali opet, ako si baksuz ozlijedit ćeš se i sjedeći na kauču.

2. Vježbaš kada hoćeš i koliko hoćeš

Problem s teretanom često zna biti natjerati se u nju. Pa dok se spremiš, pa kreneš, pa se onda još i treba vratiti doma i hopa, ode par sati. Orbitrek ti s druge strane omogućuje da vježbaš iste sekunde kada to poželiš.

Isto tako kada odeš u teretanu, nećeš raditi trening od 20 minuta. Jednostavno nema smisla. Međutim, ponekad je baš tih 20 minuta ili pola sata dovoljno da se osjećaš puno bolje, izbaciš stres iz svog tijela i jednostavno poboljšaš svoje zdravlje.

Orbitrek je super sprava za jutarnju tjelovježbu prije posla. 20-ak minuta laganog treninga dat će tijelu priliku da se skroz probudi i nakupi energiju za ostatak dana. 

Orbitrek

3. Vježbaš, a orbitrek prati napredak

Orbitrek je sprava koja jako dobro prati tvoj napredak. Regulacijom otpora lako možeš vidjeti kada ti vježbanje postane prelako ili preteško. Ako u potpunosti svladaš jedan stupanj otpora i primjećuješ da više nema pretjeranih rezultata, jednostavno povećaš otpor i natjeraš tijelo da se ponovno pomuči tijekom vježbanja.

A još bolje, na LED ekranu, orbitrek će ti pokazati i cijeli niz korisnih informacija prema kojima si lakše možeš složiti treninge, ali i pratiti svoje rezultate. Podaci koje će ti orbitrek pokazati ovise od modela do modela, međutim gotovo uvijek će tu biti vrijeme provedeno u treningu, prijeđena udaljenost, brzina koju postižeš i potrošnja kalorija. Svakako nije za baciti niti mogućnost mjerenja pulsa kako bi ipak pratio signale koje ti daje tijelo.

4. Vježbaš uz omiljene sadržaje

Mnogi će kao izliku za izostanak vježbanja navesti kako im oduzima previše vremena i kako imaju pametnije posla koje moraju odraditi. A onda u danu pogledaju 5 epizoda omiljene serije u trajanju od nekoliko sati.

Uz orbitrek možeš spojiti ugodno s korisnim. Možeš ga postaviti pred televizor i vježbati uz seriju. Osim što nećeš ostati zakinut za najnoviju epizodu, vrijeme će ti brže proći, a trening će se na kraju činiti lakšim. Naravno, možeš tu raditi i druge stvari. Pripaziti na ručak i vježbati, slušati glazbu i vježbati ili se družiti sa svojom boljom polovicom i vježbati.

Iako nije prelagan, orbitrek je svejedno prilično lako odvući s jednog kuta kuće do drugog gdje želiš vježbati. Baš ta prenosivost jedna je od njegovih glavnih prednosti i stvara super kombinaciju za vježbanje s omiljenim sadržajima.

Vježbanje uz seriju

5. Vježbaš ti, vježbaju svi

Orbitrek je super sprava za cijelu obitelj i to na više polja. Prvo, financijski. Jednokratni trošak za spravu, a poslije ju mogu koristiti svi ukućani. Kompleksnim matematičkim operacijama dolazimo do zaključka kako je to ipak jeftinije i isplativije nego da 2-3 člana obitelji plaćaju teretanu na mjesečnoj bazi.

Drugo, zdravstveni. Znamo da smo došli u doba kada je zdravlje ljudi sve gore. Ubrzani način života, stres, nezdrava hrana, sve to utječe na naše zdravlje. Ovako ćeš svojim primjerom potaknuti i druge da isprobaju orbitrek i time učine barem mali korak prema zdravijem životu.

I treće, društveno-socijalni. Kvalitetno provođenje vremena u obitelji postala je gotovo znanstvena fantastika. Ali baš bi orbitrek mogao to barem malo promijeniti. Kreirajte doma neki izazov, bilo u dužini trajanja treninga, potrošenim kalorijama ili prijeđenim kilometrima. Bilo čemu. Imat ćete dobru temu za zafrkanciju, razgovor, ali i dobar poticaj za vježbanje. Win-win situacija.