Ostali članci

Prednosti i mane zimskih guma iz ADAC testa 2018

ADAC je i ove godine testirao zimske gume, a mi ti donosimo detaljne rezultate svih testiranih guma, kao i njihove prednosti i mane. Sada ćeš još lakše doći do zaključka koje su to best buy zimske gume u 2018.

Prednosti i mane zimskih guma adac 2018

Zimske gume 175/65 R14 T

U prvoj su kategoriji testirane gume dimenzija 175/65 R14 s indeksom brzine T. Testirano je ukupno 12 guma prema već standardnim kriterijima: ponašanje na suhoj cesti, ponašanje na mokroj, ponašanje na snijegu i ledu, utjecaj na potrošnju goriva, potrošnja samih guma i količina buke koju guma proizvodi.

Ukupna ocjena je zbroj svih ocjena iz gore navedenih kriterija, s time da što je ocjena manja to je rezultat bolji, odnosno guma kvalitetnija.

Zimske gume 205/55 R16 H

Druga testirana kategorija zimskih guma bila je ona dimenzija 205/55 R16 s indeksom brzine H. U ovoj je kategoriji testirano čak 16 guma, a rezultati su dobiveni na isti način kao što je objašnjeno kod prve kategorije. Kod najlošije rangirane gume, ocjenu je srušilo ponašanje na suhom i zato je ostvarila rezultat nedovoljan.

Rezultati ADAC testa 205/55 R16

Vjerujemo kako će ti i ovaj detaljan prikaz rezultata jasnije dati sliku o tome koja ti se zimska guma najviše isplati ove godine. A ako te zanima još stvari na temu zimskih guma, pogledaj i: