Filtriraj rezultate

Ideal napajanja

2 proizvoda

Napajanje za PC osigurava pouzdanu i stabilnu električnu energiju za sve dijelove tvojeg računala. Odabir pravog napajanja ima ogroman utjecaj na performanse, efikasnost i dugovječnost računalne konfiguracije. Evo nekoliko savjeta kako odabrati napajanje za PC koje najbolje odgovara tvojim potrebama.

Prvi korak u odabiru je utvrđivanje potrebne snage napajanja. Ovisno o tvojim komponentama, možeš izabrati napajanje 500w za osnovne sustave, 600w ili 750w za srednje zahtjevne konfiguracije, ili čak 850w i 1000w za vrhunske gaming računale i radne stanice. Postoje online kalkulatori koji ti mogu pomoći izračunati ukupnu potrebnu snagu.

Traži napajanja koja imaju 80 Plus certifikat, što znači da su efikasna i troše manje energije. Postoji više razina ovog certifikata, od osnovnog 80 Plus do 80 Plus Titanium, pri čemu viša razina označava veću efikasnost.

Modularna napajanja omogućavaju ti da odvojiš kablove koje ne koristiš, što može pomoći u upravljanju kablovima unutar kućišta i poboljšati protok zraka. Želiš li uredan izgled i lakše upravljanje kablovima, razmisli o modularnom ili polu-modularnom napajanju.

Kvalitetno napajanje za PC dolazi sa zaštitama koje štite komponente od problema kao što su kratki spojevi, preopterećenja, previsoki napon i slično. Provjeri specifikacije napajanja da vidiš koje zaštite nudi.

Provjeri veličinu napajanja (ATX, SFX itd.) kako bi bio siguran da će se uklopiti u tvoje kućište. Većina kućišta je kompatibilna s ATX standardom, ali imaš li manje kućište, možda će ti trebati SFX napajanje.

Svakako pročitaj recenzije i iskustva drugih korisnika kako bi provjerio dojmove iz prve ruke i pronašao najbolje napajanje za svoj PC. Bilo da biraš između različitih modela i brendova poput Cooler Master, Thermaltake, Corsair ili drugih važno je naći napajanje koje najbolje odgovara tvojim potrebama i proračunu.

2 proizvoda