nabava.net

Xiaomi Mi A2 - cijena, specifikacije, datum izlaska

Nakon što je Xiaomi Mi A1 postigao veliki uspjeh s nestrpljenjem smo čekali hoće li nam Kinezi predstaviti i novu verziju. Sada sigurno znamo da Xiaomi Mi A2 dolazi na tržište i prema svemu viđenom mogao bi steći jednaku popularnost među korisnicima.

Xiaomi Mi A2 cijena

Xiaomi Mi A2 specifikacije

Xiaomi Mi A2 posjeduje 5,99-inčni zaslon (nije 6, nego kao da je na akciji u Konzumu) u 1080+ rezoluciji što je prilično dobro, a i zaštićen je Corning Gorilla Glassom, verzija treća.

U unutrašnjosti se nalazi procesor Snapdragon 660, 4 ili 6 GB RAM-a (ovisno o modelu) i 64 ili 128 GB unutarnje memorije (ponovno ovisno o modelu). Prilično dobre brojke, ali treba uzeti u obzir da se memorija ne može nadograditi microSD karticom.

Naravno, svakoga zanima kakvu kameru ima Xiaomi Mi A2. Sa stražnje strane nalazi se dvostruka kamera (12 + 20 MP) opremljena razno raznim AI značajkama. Navikni se jer AI je next big thing kada govorimo o kamerama na pametnim telefonima. S prednje strane je također kamera sa senzorom od 20 MP što bi trebalo biti dovoljno dobro da uhvati svu tvoju selfie ljepotu u punom sjaju. A i ako nisi toliko lijep, umjetna inteligencija će te valjda učiniti takvim. A ako ni to ne upali, ne brini. Ni Mona Lisa se nije činila nekom ljepoticom, a opet ju svi gledaju kao simbol ljepote i ženstvenosti (good job, Leo).

Xiaomi Mi A2

Svu šalu na stranu, Xiaomi Mi A2 svojim karakteristikama garantira da ćeš dobiti fotografije visoke kvalitete na koje se nećeš moći žaliti. Čak i kad je situacija vani prilično mračna.

Recimo još kako Mi A2 ima bateriju kapaciteta 3010 mAh, senzor otiska prsta i Quick Charge opciju. Za one koji pate na materijale, Xiaomi je odlučio da je prednja strana napravljena od stakla, dok je kućište od aluminija.

Xiaomi Mi A2 cijena

Iako ga još nema na našem tržištu, Xiaomi Mi A2 pojavio se na stranim tržištima pod imenom Xiaomi Mi 6X s početnom cijenom od 210 eura iliti 1600 kuna. 

Kod nas bi se u prodaji trebao naći početkom kolovoza, a cijena bi ipak trebala biti nešto malo veća od tih početnih 1600 kuna, barem ako je suditi po popularnosti i cijeni Xiaomi Mi A1. Njega sada, više od pola godine od izlaska, možemo pronaći po cijeni od minimalno 1400 kuna.

Zato je realno očekivati kako će Mi A2 stajati minimalno 1800-1900 kuna za osnovni model.

Xiaomi Mi A2 datum izlaska

Kako smo rekli, Xiaomi Mi A2 bi se na našem tržištu trebao naći početkom kolovoza iako još uvijek nema sto posto sigurnih informacija. Na ostalim tržištima može ga se pronaći pod nazivom Xiaomi Mi 6X, ali to nije Android One verzija.

Pratit ćemo zbivanja i novosti koje će nam Xiaomi davati i čim se Mi A2 pojavi na tržištu, podijeliti s vama tu informaciju i dati neku detaljniju recenziju.