Ostali članci

Brojna lica tatami strunjača

Svestrana podloga koju ćeš pronaći u svakoj teretani, borilačkim klubovima - ali i u domovima s malom djecom: u nastavku saznaj zašto nas je tatami podloga toliko oduševila!

Tatami podloga

Tatami podloga ili tatami strunjača potječe iz dalekog Japana gdje se koristila kao podloga za borilačke sportove (džudo, karate i sl.), ali i za oblaganje podova prostorija u kojima se svakodnevno boravilo. Ispočetka se radila od rižine slame, a danas se kao glavni materijal koristi guma ili neki oblik sintetičkih materijala.

Tatami je danas neizostavan dio svake teretane i fitness centra zbog svoje uloge vrhunske podloge za borilačke vještine, fitness, pilates, crossfit i svaki oblik treninga koji traži mekanu podlogu. Osim što je mekana, tatami karakterizira lako sastavljanje i rastavljanje, savitljivost, jednostavno održavanje i neklizajuća površina.

Zbog svoje praktičnosti, udobnosti i prilagodljivosti, tatami podloga je idealna za pregršt aktivnosti koje nisu direktno povezane sa sportom. Tatami je osnovni dio dječjih igraonica i stanova roditelja s malom djecom jer se lako održava, čisti i sastavlja, otporan je na udarce i savijanje, a istovremeno pruža sigurno okruženje za mališane dok se igraju. S gornje strane tatami karakterizira reljefna površina za ugodan i siguran kontakt stopala, dok se s donje strane nalazi spužvasta podloga za sigurno prianjanje uz pod. 

Prije korištenja tatami podlogu dovoljno je obrisati mekim ručnikom i deterdžentom za podove. Kod skladištenja potrebno ju je rastaviti i držati na suhom mjestu bez vlage.