Ostali članci

iPhone u 2022. - koji model izabrati?

Trenutno se na tržištu nalazi desetak različitih modela iPhone pametnih telefona pa krećeš li prvi puta u kupovinu ovog popularnog brenda mobitela, izbor može biti zbunjujuć. Koji iPhone kupiti s obzirom na značajke i omjer vrijednosti i cijene? Saznajmo.

iPhone 13 - najbolji izbor za većinu korisnika

iphone 13

Kada izvažemo uloženo i dobiveno, iPhone 13 trenutno je u većini slučajeva najbolji izbor. Nije drastično različit od prošlogodišnjeg iPhone 12, no ipak je donio vidljiva poboljšanja u pogledu performansi, baterije i kamere.

iPhone 13 ima slične performanse i kao malo napredniji 13 Pro zahvaljujući procesoru A15 Bionic koji pokreće oba modela. Tu je i izvrsna izvedba kamere uz OIS tehnologiju pomaka senzora pa, koristiš li mobitel najviše kao fotoaparat, znaj kako će fotke s trinaesticom izgledat će vrhunski.

Malo je toga što ti se na iPhone 13 neće svidjeti - osim možda cijene. No, i tu postoji rješenje.

iPhone SE (2022) - najbolji izbor za mali budžet

iPhone SE (2022)

iPhone pametni telefoni spadaju u premium kategoriju uređaja jer čak i za modele s manje naprednim značajkama valja izdvojiti pozamašnu svotu. No, čak i kada paziš na to koliko trošiš, možeš koristiti iPhone.

Nemoj misliti kako je cijena jedino dobro na iPhone SE - izgledom podsjeća na klasični iPhone dizajn od prije nekoliko godina, ali ispod haube su se smjestili najnoviji hardver i softver. Primjerice, umotan je u izdržljivo staklo koje se nalazi i na iPhone 13, a također ga pokreće procesor A15.

iPhone 13 Pro - sveukupno najbolji iPhone

iphone 13 pro

Želiš li samo najbolje i cijena nije u pitanju, tada je to definitivno iPhone 13 Pro. Pitaš se zašto nismo ovu titulu dodijelili modelu 13 Pro Max? Zato što, osim većeg ekrana i dugotrajnije baterije, nema razloga koji bi opravdali veću cijenu. Uređaj je vrhunski, ali skupina korisnika kojima bi bolje odgovarao od modela 13 Pro ustvari je vrlo nišna.

Nas je na 13 Pro oduševio ProMotion zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz i osvjetljenjem koje ide do čak 1.000 nita - bez obzira na jačinu ljetnog sunca, ekran na trinaestici uvijek ćeš jasno vidjeti. Kamera je fenomenalna, baterija izdržljiva, a softver pouzdan i brz.

Za kraj

U borbi između Androida i iPhonea koja nikada ne završava ne možemo izdvojiti jasnog pobjednika, no jedno je sigurno - iPhone je pouzdan, snažan i naprosto prekrasan primjerak pametnog telefona koji će svakog vlasnika učiniti ponosnim.

Tražiš li uređaj koji ćete, iako traži veliko ulaganje, služiti još godinama - našao si ga. Naravno, na životni vijek možeš dodatno utjecati tako da ga staviš u sigurne ruke internet trgovine CopySmart koja je ujedno Apple ovlašteni servis za van jamstvene popravke.

A osim pametnih telefona, u njihovoj bogatoj ponudi pronađi i tinte i tonere pouzdanih i prepoznatljivih brendova, uključujući SCI i AICON.