nabava.net

Što mi treba u šetnji s bebom

Krećete u šetnju s bebom, a dječja kolica natovarili ste kao magarca? Nije potrebno da pola dječje sobe nosite sa sobom. Osim ako vam je cilj ojačati mišiće, svedite opremu za šetnju bebe na minimum i šetnja će biti ugodna i nezaboravna pustolovina za vas, kao i za vašu bebu.

Oprema za šetnju s bebom

Ako se vaša beba još ne može podići sa sve četiri, ne morate puno razmišljati. Trebate jednu od ove dvije stvari:

Kolica su praktična jer lako prenose svu opremu koju beba treba. Ako želite duže vrijeme guštati na svježem zraku, odaberite šetnju s kolicima. Ali s njima je teško manevrirati po stepenicama, uskim prolazima i drugim teško dostupnim mjestima. Zato za kraće šetnje odaberite nosiljku.

Nosiljka je intimnija jer cijelo vrijeme vidite i možete pričati sa svojom bebom, a također ne trebate nositi brdo dodatne opreme.

Osnovna oprema za šetnju

Ipak ste odlučili ići u šetnju kolicima. Lijep je dan i želite malo protegnuti noge. Evo što vam obavezno treba:

1. Rezervna odjeća

Vjerojatno i ptice na grani znaju da se treba odijevati slojevito. Isto vrijedi i za bebe. 

Obucite je tako da joj ne bude ni vruće ni hladno, a sa sobom uvijek ponesite dodatne čarapice, kapicu i vesticu. Djeca brzo postanu razdražljiva kada im nešto nije po volji pa ćete brzo znati ako bebu trebate dodatno zamotati ili skinuti. Rezervna odjeća je dobra ako se beba zaprlja, pogotovo ako ćete je hraniti.

Ponesite rezervne pelene, a uvijek sa sobom nosite i dekicu da bebu po potrebi dodatno ušuškate.

2. Bočica i duda

Ako bebu hranite na bočicu, ponesite je sa sobom. Formulu nemojte pripremati unaprijed, već ponesite odvojeno vodu i prah te pomiješajte ako je beba gladna.

Uzmite i par duda varalica iz svoje zalihe jer one tijekom šetnji često nestaju. Fenomen sličan čarapama i čajnim žličicama. 

3. Igračke

U idealnom svijetu beba je toliko zaokupljena svijetom oko sebe da puna entuzijazma i znatiželje upija boje, oblike i mirise.

U stvarnom svijetu vam trebaju igračke. Ne uvijek, ali bolje spriječiti nego liječiti. Izbor je ogroman - od igračaka za kolica, preko zvečki, do grickalica za zubiće koji rastu i klasičnih plišanaca.

Neka igračku koju odaberete bude lako držati u kolicima i teško za baciti van.

4. Maramice

Odredite koliko paketa maramica vam treba. A onda taj broj udvostručite.

Maramica nikad dovoljno, bile one papirnate, vlažne ili za dezinfekciju. Bebe se umrljaju dok papaju i vole dodirivati stvari prstićima. A i vama će dobro doći.

5. Torba

Opremu trebate negdje smjestiti. Možete koristiti bilo kakvu torbu u koju stane sve što nosite, ali pripazite da se da dobro zatvoriti, da je kvalitetna i da stane na kolica.

Nakon što spremite sve što vama i bebi treba, neka avantura započne!