nabava.net

Google Pixel 2 - specifikacije i cijena!

Umjesto uvođenja revolucionarnih promjena, dugo iščekivani Google Pixel 2 odlučio se za nadogradnju provjerenih formula kako bi nam donio uređaj uglađenog izgleda i vrhunskih performansi. I to uspješno.

google pixel 2

Ukratko, Google Pixel 2 dolazi s 5-inčnim FHD AMOLED ekranom, Snapdragon 835 procesorom, 4GB RAM-a, stražnjom kamerom od 12 MP, Oreo Android OS-om te skenerom otiska prsta.

Više detalja je u nastavku. 

Dizajn i ekran

Google Pixel 2 ima standardno elegantan i ulašten izgled kakav svaki flagship mobitel treba imati, prvenstveno zahvaljujući kombinaciji metala i stakla. Ekran je puno širi nego na prethodnoj verziji Pixela, povećavajući dojam da se ekran prostire od ruba do ruba.

Prve recenzije koje su izašle nakon predstavljanja uređaja slažu se da Pixel ugodno leži u ruci, da je odgovarajuće težine te da je pomicanje skenera otiska prsta na metalni dio na stražnjoj strani pun pogodak. Time je riješen problem ostavljanja otisaka prsti na staklenoj površini koji izgledaju zamuljano i jako ružno.

Dvije nove stvari uključuju duple prednje zvučnike koji garantiraju bolji zvuk, što će se svidjeti onima koji na mobitelu namjeravaju igrati igrice, te izostanak utora za slušalice. Otkako je tu ideju uveo prošlogodišnji iPhone 7, ona se širi i na ostale flagship uređaje, uključujući i Pixel 2.

Što se tiče slušalice, možeš ili koristiti nove bežične Googleove slušalice ili obične žične slušalice spajati preko USB-C ulaza uz pomoć adaptera.

Kada je riječ o ekranu, 5-inčni displej prikazuje žive boje i čiste detalje i općenito izgleda odlično, a također je uvedena i Samsungova fora s ekranom koji je uvijek upaljen, odnosno da prikazuje vrijeme i datum čak i kada je ugašen.

Mnoge će razveseliti i to da je Pixel 2 otporan na vodu.

Google Pixel 2

Kamera

Pixel 2 nije slijedio trend duple stražnje kamere, pa njegova dolazi samo s jednom kamerom koja ima 12 MP i f/1.8 otvor leće. Prednja kamera pak ima 8 MP.

Uveden je portrait mode, odnosno zamagljivanje pozadine iza subjekta slike, čime se ostavlja dojam da je fotografija uslikana profesionalnom kamerom. Portrait mode podržavaju i stražnja i prednja kamera

Recenzije uređaja ugodno su iznenađene kvalitetom ove opcije, ali i općenitom kvalitetom kamere koja je do sada uspjela uslikati izvrsne fotografije čak i u slabije osvijetljenim uvjetima. Razlog tome su optička stabilizacija slike te HDR+.

Performanse i baterija

Ispod haube Pixela 2 smjestio se Snapdragon 835, procesor koji pokreće većinu flagship mobitela koji su izašli na tržište 2017. godine. U kombinaciji s 4GB RAM-a, to zasluženo stavlja dvojku na sam vrh najboljih mobitela godine. 

Stoga možemo očekivati da Pixel 2 radi izuzetno brzo, pogotovo kada se uzme u obzir Googleova vještina odlične optimizacije sustava da bi sve funkcioniralo glatko. 

Što se tiče pohrane podataka, osnovna verzija dvojke dolazi sa 64 GB unutarnjeg prostora. Nažalost, proširivanje memorije microSD karticom nije moguće. Da, i mi smo razočarani. 

Pixel je opremljen baterijom od 2.700 mAh. Prethodna verzija bila je malo razočaravajuća u pogledu izdržljivosti baterija, a nadamo se da će ove godine stvari biti malo bolje. 

Obećavajuća je opcija brzog punjenja koja omogućuje punjenje baterije u svega 15 minuta. 

google pixel xl
Google Pixel XL

I za kraj

Novi Pixel dolazi u dvije verzije - osim standardne verzije o kojoj smo pisali, izbačen je i napredniji Google Pixel XL. 

Za Google Pixel 2 izdvojit ćeš oko 5.000 kuna, ovisno o tome koliku unutarnju pohranu želiš. Za Google Pixel XL cijena je malo viša, a kreće se oko 7.000 kuna.

Je li Pixel vrijedan toliko? To ćemo ostaviti tebi da odlučiš, no teško je ne primijetiti da ima jednako kvalitetnih, pa čak i bolji uređaja po nižoj cijeni. No, ako želiš flagship, moraš biti spreman platiti.

 

Povezani članci: