Ostali članci

3 stvari za znati prije kupovine viseće mreže

Dolazak toplijeg vremena ugodnim sunčevim zrakama mami nas na svježi zrak i na uživanje u prirodi. Zamisli da se na kraju radnog dana ugodno smjestiš u viseću mrežu, zaklopiš oči i nježno se ljuljuškaš dok te blagi povjetarac škaklja po obrazima. Zašto to ne bi pretvorio u stvarnost?

Izvor: Viseće mreže

Udaljen si od visećih mreža svega nekoliko klikova miša. U specijaliziranoj internet trgovini "Viseće mreže" čeka te fenomenalna ponuda visećih mreža svih boja, oblika i primjena. Ali, kako uopće započeti kupovinu i na što obratiti pozornost? Postoje li neke stvari koje obavezno treba znati prije kupovine? Ne brini, imamo sve potrebne informacije.

1. Veličina viseće mreže

Viseće mreže dolaze u nekoliko veličina. Dječje ćeš, naravno, lako prepoznati jer na njima nema mjesta za odraslu osobu. Vjeruj nam umjesto da sam provodiš testiranja jer ćeš brzo završiti na podu.

Za odrasle tu su jednostruke, dvostruke i obiteljske viseće mreže. Ako već nije očito, jednostruke su namijenjene jednoj osobi, dvostruke dvjema osobama, dok na obiteljsku možeš smjestiti i svoju bolju polovicu i klince, a možda i kućne ljubimce.

2. Gdje ćeš je smjestiti?

Zamisli da gledaš tekmu na visećoj mreži u dnevnom boravku. Postoje vanjske i unutarnje viseće mreže pa prije kupovine razmisli u kakvom okruženju bi je najradije koristio i gdje imaš dovoljno mjesta.

Viseću mrežu moguće je pričvrstiti za dva stabla, možeš kombinirati stablo i zid, a u kući ili stanu viseće mreže kombiniraju zid i strop. Postoje i stalci za viseće mreže s kojima ne trebaš računati udaljenosti između stabla u vrtu niti bušiti rupe na stropu, nego ih jednostavno instaliraš, postaviš viseću mrežu, i uživaš gdje god želiš.

Izvor: Viseće mreže

3. Kakav stil želiš?

Prvo što ćeš uočiti jest da neke viseće mreže imaju štapove, a neke ne.

Viseće mreže sa štapovima su više zategnute pa ponekad zna biti malo nezgodno leći se na jednu. Ali zato ne trebaš brinuti da ćeš se zapetljati u tkaninu i imat ćeš bolji pregled svoje okoline. Viseće mreže bez štapova su udobnije ako ćeš ih duže koristiti ili čak u njima spavati, a u njima puno više utoneš.

Ako ti se viseća mreža čini kao preveliki izazov ili jednostavno nemaš dovoljno mjesta za jednu, uvijek se možeš odlučiti za viseću stolicu. Jednako su udobne i odlično su mjesto za guštanje uz knjigu.