nabava.net

Koja "back to school" oprema stvarno treba tvojem školarcu?

Unatrag nekoliko godina kod nas su postale popularne "back to school" promocije koje obećavaju roditeljima kompletno opremanje klinaca za školu po super cijenama. I dok je za očekivati da će se tu pronaći knjige, bilježnice i odjeća, svašta se trpa u promocije povodom povratka u školu - gaming računala, sportska oprema, mobiteli, tableti... Što ti od toga treba odmah, s kojim je stvarima najbolje malo pričekati, a što ti uopće ne treba - saznaj u nastavku.

povratak u školu

Osnovna oprema

Školska torba osnovna je oprema za svakog školarca, bilo da se radilo o osnovnoškolcu ili tinejdžeru u srednjoj.

Pisali smo o tome koje su značajke najbolje školske torbe za tvojeg đaka, a najvažnije je da ne kupuješ najjeftiniju torbu jer se nekvalitetne torbe brzo troše i dugoročno gledajući predstavljaju veći trošak. Neka naramenice i leđa torbe budu podebljani, a što više pretinaca unutar torbe, to bolje.

Bilježnice, pernicu i pisaći pribor u pravilu možeš nabaviti unaprijed. Ponekad učitelji i profesori imaju posebne zahtjeve, no te uglavnom odnosi na vrste kvadratića ili crta te na debljinu bilježnica. Dobro pravilo je kupovati bilježnice različitih dizajna, pogotovo za mlađu djecu. Tako će lakše razlikovati koja bilježnica je za koji predmet i neće u školu slučajno ponijeti pogrešnu.

Što se tiče opreme za likovni, tu je najbolje pričekati. Većina škola daje popis opreme potrebne za likovni i dokle god nemaš taj popis, ne bacaj novac na stvari koje tvojem djetetu možda uopće neće trebati.

Odjeća i obuća

Odjeća i obuća vjerojatno su najskuplji i najzahtjevniji dio. Od odabira modela koje će se djetetu svidjeti, do pronalaska odgovarajućih veličina i, naravno, pokušaja uštede. Prije kupovine prođi kroz ormar djeteta kako bi dobio dobru sliku što točno nedostaje. Ovdje ćeš najveći problem imati s tinejdžerima. Pripazi da se poštuje dress code škole, čak i ako se s njime ne slažeš, jer ćeš tako dijete sačuvati od neugodnih situacija.

Prije upuštanja u kupovinu, pogledaj naš članak o tome kako izabrati najbolju odjeću za dijete da tijekom i nakon kupovine svi budu sretni i zadovoljni.

Što s tabletima i računalima?

Tehnologiju ostavljamo za kraj jer je najmanje bitan dio "back to school" priče. Klincima u nižim razredima osnovne računalo ne treba, a u rijetkim trenucima kada će trebati, neka koristi tvoje. Za više razrede osnovne gledaj osnovno računalo na kojem će moći raditi zadaću iz informatike i provoditi dio slobodnog vremena.

Zaboravi na modele laptopa i desktop računala za preko 6.000 kuna. Ako imaš mogućnosti za takvo nešto, raspištolji se. Ali ne osjećaj ni mrvicu pritiska od trgovina koje u vrijeme prije škole gledaju da brižnim roditeljima pošto-poto utrpaju tehnologiju koja ne treba ni njima, ni djeci. Ako vidiš da dijete iskazuje veći interes za tehnologiju, tek se tada isplati uložiti u snažniji uređaj. Pisali smo o tome kako izabrati dobar laptop za školu, pa svakako baci oko za više detalja.

Nagrada za uspjeh

Roditelji svoje vrijedne đake vole nagraditi za uloženi trud tijekom školske godine. Za velikim i skupocjenim poklonima doista nema potrebe, a dobra je ideja spojiti ugodno s korisnim.

Novi bicikl odličan je način za potaknuti djecu da provode vrijeme na zraku, a da bi izabrao najbolji, provjeri naše savjete za kupovinu dječjeg bicikla. Ako želiš nešto malo drugačije, hoverboard je originalan i zanimljiv poklon.

Vjerujemo da nitko nije prestar za igranje s Lego kockama, a bi tvoje dijete najviše veselila nova igraća konzola, provjeri koje se najbolje isplati kupiti i zašto.