Ostali članci

Značajke najbolje školske torbe za vašeg đaka

Saznaj kako odabrati školsku torbu kojom ćete biti zadovoljni i ti i tvoj đak.

Kako odabrati školsku torbu

Cijena

Većina roditelja ne može dati 100 eura za školsku torbu, pogotovo ako moraju opremiti više od jednog đaka.

Međutim, kod kupovine školske torbe gledaj na duge staze.

Jeftinija torba od 100 kuna znači veliku uštedu. Ali takva je torbe loše kvalitete i bit će uspjeh ako potraje cijelu školsku godinu. Treba ti torba koja će izdržati barem 2-3 godine, a po mogućnosti i više ako imaš nekoliko školaraca. Ako svake godine moraš kupovati novu torbu, čak i ako je jeftinija, s vremenom ćeš za njih platiti više nego da si odmah izdvojio za malo skuplju, ali bolju torbu. 

Već od tristotinjak kuna mogu se pronaći torbe od kvalitetnog materijala i udobne za kralježnicu tvojeg djeteta. 

Dizajn

Idealna školska torba je anatomski oblikovana.

"Kad smo mi bili mali nitko nije imao anatomski oblikovanu torbu i svi smo dobro ispali."

Istina. Međutim, valja uzeti u obzir da danas djeca nose puno više tereta u torbi nego nekad. I dok smo se mi kao klinci igrali vani, današnja djeca provode puno vremena pogrbljena iznad računala i tableta. Stoga iskoristi svaku priliku da pomogneš kralježnici svojeg djeteta. 

Neka naramenice budu podesive i što šire, a u torbi bi trebalo biti što više pretinaca kako bi se dijete lakše organiziralo.

Iako će tvoj đak na torbi htjeti sliku lika iz crtića koji je u tom trenutku najpopularniji, možda je bolje ne. Tko zna koliko brzo će taj lik zamijeniti neki drugi, još bolji. Ostat ćeš s uplakanim djetetom koje nakon 6 mjeseci više ne želi nositi tu torbu.

Odaberi neki generički dizajn ili lik iz crtića koji je uvijek popularan.

Veliki plus su reflektirajuće trakice koje čine tvoje dijete vidljivim u mraku i vodonepropusna navlaka za kišne dane.

Torba na kotačiće - da ili ne? 

Školska torba na kotačiće

U posljednjih nekoliko godina torbe na kotačiće postale su vrlo popularne.

Zbog velike količine gradiva i knjiga, školarci nose torbe koje su teže nego što bi smjele biti. Ideja kod torbi na kotačiće je da, umjesto da tegle 4-5 kila knjiga na leđima, učenici ih vuku za sobom. Opterećenje na njihovu kralježnicu je minimalno i zdravlje malog školarca je sigurno.

No, nije sve tako jednostavno.

Dok vuče torbu za sobom, djetetu se svejedno iskrivljuje kralježnica. Također, kotačići se vrlo brzo istroše i torba se lako ošteti, zbog čega će dijete nakon nekog vremena biti prisiljeno nositi torbu na leđima. A zbog mehanizma kotačića, ona će biti znatno teža od obične torbe.

Kratkoročno gledajući, torba na kotačiće možda jest isplativa. Međutim, da duge staze neće donijeti nikakve prednosti ni tebi ni tvojem školarcu.

 

Povezani članci: 

Povezani proizvodi