nabava.net

Xiaomi predstavio novi pametni sat - Mi Watch

Xiaomi je predstavio prvi pametni sat pod svojim Mi brendom imena Mi Watch. Mi Watch radi na Wear OS operativnom sustavu, a nakon uspjeha s Amazfit brendom, Kinezi se nadaju da će i Xiaomi Mi pametni satovi postići jednake rezultate.

Xiaomi Mi Watch pametni sat

Xiaomi Mi Watch pametni sat najnovije je otkriće ovog popularnog kineskog brenda koji se već dobro etablirao i na našem tržištu. Do sada su Xiaomi pametni satovi izlazi u okviru brenda Amazfit pa su mnogi već i upoznati s omjerom cijene i kvalitete njihovih satova.

Po dobrom starom običaju, Xiaomi je malčice iskopirao Apple pa Mi Watch neodoljivo podsjeća na vjerojatno najpopularniji pametni sat današnjice, Apple Watch. Kao što vidiš, niti ime nije baš bez sličnosti, ali dalje se ipak razlikuju.

Xiaomi Mi Watch ima 1,78-inčni always-on AMOLED zaslon kvadratnog oblika, a ispod zaslona pokreće ga Snapdragon procesor s 1 GB RAM-a i 8 GB unutarnje memorije. Mi Watch ima podršku za Bluetooth, NFC, Wi-Fi i GPS, kao i mogućnost korištenja e-sim kartice.

Naravno, tu su i razni modeli praćenja fizičkih aktivnosti (plivanje, trčanje, bicikliranje), a još se izdvajaju senzor otkucaja srca i praćenje sna. Spojen na 4G mrežu, Xiaomi Mi Watch trebao bi izdržati 36 sati bez punjenja, što znači da te malo štedljivijim korištenjem čeka i nekoliko dana autonomije.

A sada malo tužnija vijest. Mi Watch će se u početku prodavati samo na kineskom tržištu, iako s obzirom na uspjeh koji njihovi mobiteli i ostali gadgeti ostvaruju u Europi, sigurni smo kako će kad tad Mi Watch sletjeti i na naše tržište. U Kini će Xiaomi Mi Watch u prodaju krenuti po cijeni od 185 dolara