Ostali članci

ADAC TEST: Najbolje i najgore zimske gume u 2020. za SUV, kombije i dostavna vozila

Apsolutni autoritet u testovima auto guma predstavlja ADAC. Već smo predstavili koje su po njihovom sudu najbolje i najgore zimske gume u 2020. za osobna vozila, a to sada činimo i u kategoriji SUV-a, kombija i dostavnih vozila.

adac zimske gume

Od 13 testiranih modela zimskih auto guma u ovoj kategoriji, samo jedna je jedna dovoljno zadovoljila kriterije da bi se mogla ocijeniti kao dobra. 11 modela su također preporučene za vožnju, iako su sve pokazale male slabosti u barem jednom kriteriju. Samo je jedan model guma dobio ocjenu dovoljan.

Najbolja zimska guma 235/55 R17

Michelin Pilot Alpin 5

Michelin Pilot Alpin 5

Budući da se ovaj model ujedno nalazi i na popisu najboljih zimskih auto guma za osobne automobile, ne iznenađuje da se smatra odličnim izborom i u kategoriji većih vozila.

Michelin Pilot Alpin 5 zimske gume ostvarile su najviše ocjene na suhim i snježnim cestama, a također se dobro ponašaju i u mokrim uvjetima. Ipak, pažljivo u zavojima kada je cesta mokra - tu je guma pokazala slabije rezultate. Dobro se snašla u kategorijama buke i potrošnje goriva, no zato je za nju potrebno izdvojiti nešto veći budžet.

Najgora zimska guma 235/55 R17

Semperit Speed-Grip 3 SUV

Semperit Speed-Grip 3 SUV

Za razliku od ADAC testa guma za osobna vozila, u ovom testiranju niti jedna guma nije dobila ocjenu nedovoljan. No, jedva je jedva zadovoljila više postavljenih kriterija.

Iako je dobila najbolje ocjene za vožnju po ledu, guma Semperit Speed-Grip 3 SUV dobila je poražavajuće ocjene za vožnju po suhim cestama te za brzinu trošenja.

 

Povezani članci: