Filtriraj rezultate

Ne Rabljeno matične ploče

800 proizvoda

Matična ploča srce je računala te o njoj ovisi koji ćeš procesor, RAM, grafičke, diskove za pohranu i ostale komponente integrirati u računalo. Kako bi sustav optimalno radio i bio spreman za buduće nadogradnje, dobro istraži koju matičnu ploču kupiti.

Za početak, matična ploča mora imati odgovarajući socket za procesor koji planiraš koristiti, bilo da se radi o Intel ili ADM procesoru.

Također pripazi na form faktor matične ploče jer on određuje veličinu i oblik ploče, što pak utječe na to koliko komponenata možeš dodati i kako će se uklopiti u kućište računala. Uobičajeni form faktori uključuju ATX, Micro-ATX i Mini-ITX, pri čemu ATX nudi najviše prostora za proširenje.

Provjeri koliko slotova matična ploča ima i maksimalni kapacitet RAM-a koji podržava, a važna je i podrška za tipove RAM-a poput DDR4 ili DDR5, kao i brzine memorije. Također obrati pozornost i na slotove za spajanje grafičke kartice i SSD-a.

Odabir prave matične ploče temelj je za stabilan i pouzdan sustav koji će podržati sve tvoje računalne aktivnosti. Zato uzmi u obzir ove elemente i sigurno ćeš znati prepoznati koja je najbolja matična ploča za tvoje potrebe, bilo da gradiš gaming PC, desktop računalo za napredne taskove ili računalo za svakodnevnu upotrebu.

800 proizvoda