Filtriraj rezultate

Socket 1200 matične ploče

51 proizvod

Matična ploča srce je računala te o njoj ovisi koji ćeš procesor, RAM, grafičke, diskove za pohranu i ostale komponente integrirati u računalo. Kako bi sustav optimalno radio i bio spreman za buduće nadogradnje, dobro istraži koju matičnu ploču kupiti.

Za početak, matična ploča mora imati odgovarajući socket za procesor koji planiraš koristiti, bilo da se radi o Intel ili ADM procesoru.

Također pripazi na form faktor matične ploče jer on određuje veličinu i oblik ploče, što pak utječe na to koliko komponenata možeš dodati i kako će se uklopiti u kućište računala. Uobičajeni form faktori uključuju ATX, Micro-ATX i Mini-ITX, pri čemu ATX nudi najviše prostora za proširenje.

Provjeri koliko slotova matična ploča ima i maksimalni kapacitet RAM-a koji podržava, a važna je i podrška za tipove RAM-a poput DDR4 ili DDR5, kao i brzine memorije. Također obrati pozornost i na slotove za spajanje grafičke kartice i SSD-a.

Odabir prave matične ploče temelj je za stabilan i pouzdan sustav koji će podržati sve tvoje računalne aktivnosti. Zato uzmi u obzir ove elemente i sigurno ćeš znati prepoznati koja je najbolja matična ploča za tvoje potrebe, bilo da gradiš gaming PC, desktop računalo za napredne taskove ili računalo za svakodnevnu upotrebu.

51 proizvod
MB GBT Intel 1200 H510M K V2
1 ponuda
Stavi u listu želja
MBS ASUS Intel 1200 P12R-I/ASMB10
1 ponuda
Stavi u listu želja
MB GBT Intel 1200 H510M H V2
1 ponuda
Stavi u listu želja
MB GBT Intel 1200 H510M S2H V3
1 ponuda
Stavi u listu želja
MBO 1200 ASR B560M HDV
1 ponuda
Stavi u listu želja