Ostali članci

5 najboljih board gameova za geekove

Svi smo igrali Čovječe ne ljuti se i Monopoly. Ali svijet društvenih igri je puno, puno bogatiji od toga. 

Pandemic board game

Vrijeme je da prestaneš kvariti oči na ekranu. Okupi društvo i zaigraj jednu od ovih 5 uzbudljivih društvenih igri!

1. Agricola

Agricola

Jesi li ikada u šali rekao da ćeš sve ostaviti i otići uzgajati ovce na Velebit? E pa, s Agricolom si jedan korak bliže tome.

Kada se pojavila 2008., Agricola je pomela svu konkurenciju za najbolji board game te godine. Riječ je o pomalo zahtjevnoj strateškoj igri za do 5 igrača u kojoj svaki igrač upravlja svojom farmom. Resursa je puno, ali pokupiti možeš samo dva. Krivi resurs i obitelj ti gladuje.

Ako do sada nisi igrao boardgameove ovog tipa, Agricola bi ti možda bila mrvicu prevelik zalogaj. Umjesto toga, isprobaj naš idući prijedlog.

2. Catan

Catan

Catan je često prva ljubav zaljubljenika u boardgameove. Punog imena Settlers of Catan, ova je igra popularna već 25 godina i uvjereni smo da će tako nastaviti i dalje.

Tko će biti glavna sila na otoku Catan? Sakupljaj resurse, gradi ceste i gradove i širi svoju civilizaciju dok ne dominiraš otokom i osvojiš pobjedničkih 10 bodova. Ova zanimljiva i dinamična igra držat će te na rubu stolca do sat i pol neovisno jesi li početnik ili iskusan igrač društvenih igara. U svakom slučaju, zabava je zagarantirana.

3. Pandemic

Pandemic

Imaš krvoločne prijatelje koji se tijekom igre pretvore u Tywina Lannistera? Pandemic je odličan način da smirite strasti i istovremeno se svi dobro zabavite.

Ti i tvoja ekipa borit ćete se protiv smrtonosnog virusa koji se brzo širi (zvuči poznato?). Zajedno ćete putovati u zaražene gradove i liječiti pacijente, graditi istraživačke stanice i pokušati pronaći lijek. Svakom igraču dodijeljena je jedinstvena sposobnost koja može pomoći u sprječavanju širenja zaraze.

Ako si timski igrač, obožavat ćeš Pandemic. Svi igrači trebaju igrati zajedno kako bi na vrijeme spasili svijet. Igra je jako dinamična i vrijeme u čas proleti. A ako ti dosadi, postoji nekoliko ekspanzija kojima igru možeš učiniti još uzbudljivijom.

Postoji i Pandemic Legacy. Ovisno o tome kako odigraš određenu partiju, mijenjaju se pravila za iduću igru. S time nakon nekoliko partija imaš novu i potpuno originalnu igru.

4. Terra Mystica

Terra Mystica

Ako te kocka ne voli, ti ćeš voljeti Terru Mysticu. Ova igra s 2-5 igrača obećava pobjedu samo uz dobro strateško planiranje.

Igraš s jednim od 14 naroda i pokušavaš se proširiti na što više od 7 dostupnih teritorija. Svaki narod može obitavati samo na jednoj vrsti teritorija pa ih je prvo potrebno prilagoditi da bi ih uspio osvojiti prije drugih igrača. 

Naoružaj se brzim razmišljanjem i dobrim planiranjem.

5. Through the ages

Through the ages

Može potrajati i do 4 sata, ali proći će u tren oka. 

Od antike pa sve do modernog doba, uz pažljivo upravljanje resursima, otkrivanje tehnologija, izgradnju svjetskih čuda i izborom vođa sakupit ćeš dovoljno kulture da pobijediš druge igrače - osim ako oni ne izgrade dovoljno snažnu vojsku da ti kradu tehnologiju i resurse. Plot twist!

Jedno je sigurno - neće ti biti dosadno.

Povezani proizvodi
IGRA CLUEDO

IGRA CLUEDO

od 70 kn
2 ponude
Stavi u listu želja
Igra društvena Domino
2 ponude
Stavi u listu želja
Hasbro Monopoly
27 ponuda
Stavi u listu želja