Filtriraj rezultate

Čvrsti diskovi

736 proizvoda

Odabir pravog čvrstog diska (HDD) presudan je za sigurnost i efikasnost pohrane podataka. Bez obzira na to jesi li profesionalac koji treba pouzdanu pohranu za poslovne podatke ili entuzijast koji traži gdje spremiti slike i filmove, moraš znati koje su najvažnije specifikacije čvrstih diskova kako bi znao koji HDD kupiti.

Raspon kapaciteta modernih HDD-ova je širok, od HDD-a s 500 GB za osnovne potrebe pohrane, preko srednjeg raspona kao što su HDD-ovi od 1 TB, 4 TB i 6 TB, pa sve do velikih kapaciteta poput 8 TB i čak 16 TB, koji su idealni za one koji trebaju ogromne količine prostora za pohranu. Bilo da se radi o arhiviranju velikih video datoteka, ogromnih fotografskih kolekcija ili backupu važnih poslovnih podataka, možeš pronaći HDD koji odgovara tvojim potrebama.

Brendovi poput Toshiba, Seagate i WD (Western Digital) su među vodećima u industriji čvrstih diskova, nudeći široku paletu modela koji se razlikuju po kapacitetu, brzini, pouzdanosti i cijeni. Toshiba HDD-ovi su poznati po svojoj pouzdanosti i izdržljivosti, Seagate nudi inovativna rješenja za različite potrebe pohrane, dok WD diskovi ističu se u performansama i kapacitetu pohrane.

Brzina prijenosa podataka je ključan faktor koji utječe na to koliko brzo možeš prenositi podatke na i s diska. HDD-ovi s višom brzinom prijenosa omogućuju brže učitavanje i pisanje podataka, što je esencijalno za zahtjevne aplikacije kao što su obrada videa i igranje igara.

Pouzdanost i otpornost na udarce su ključni za zaštitu tvojih podataka. Uvijek provjeri ocjene i recenzije za pojedinačne modele kako bi dobio predodžbu o pouzdanosti diskova. SATA III sučelje je standard za većinu HDD-ova, pružajući dobru ravnotežu između performansi i kompatibilnosti, dok format i veličina diska trebaju biti odabrani s obzirom na tvoje specifične potrebe i prostor za instalaciju.

Energetska učinkovitost i razina buke su važni aspekti, posebno ako disk planiraš koristiti u okruženju gdje je tišina ili energetska učinkovitost prioriteta. Moderni HDD-ovi su dizajnirani da minimiziraju potrošnju energije i smanje buku, čineći ih prikladnima za upotrebu u uredima i domovima.

Investicija u kvalitetan HDD ne samo da osigurava sigurnost i dostupnost tvojih podataka već i pruža mir uma znajući da su tvoji digitalni sadržaji zaštićeni. Bilo da se radi o osobnoj upotrebi, profesionalnom radu ili gamingu, pravilno odabran HDD može značajno poboljšati tvoje iskustvo pohrane podataka.

736 proizvoda
Toshiba HDD, 16TB, SATA, SATA3, 7200rpm
10 ponuda
Stavi u listu želja
Toshiba HDD, 8TB, SATA, SATA3, 7200rpm
7 ponuda
Stavi u listu želja
HP HDD, 4TB, SAS, 10000rpm, 2.5"
5 ponuda
Stavi u listu želja
HGST HDD, 4TB, SATA, SATA3, 7200rpm
3 ponude
Stavi u listu želja
HP HDD, 1.2TB, SAS, 10000rpm
6 ponuda
Stavi u listu želja
HGST HDD, 6TB, SATA, SATA3, 7200rpm
1 ponuda
Stavi u listu želja
HPE 1TB SATA 6G BC 7.2K SFF BC HDD
1 ponuda
Stavi u listu želja
Toshiba HDD, 12TB, SATA, SATA3, 7200rpm
6 ponuda
Stavi u listu želja
HP HDD, 2TB, SAS, 2.5"
1 ponuda
Stavi u listu želja
HGST HDD, 8TB, SATA, SATA3, 7200rpm
4 ponude
Stavi u listu želja
Western Digital SE HDD, 2TB, 2.5"
5 ponuda
Stavi u listu želja